A teraz na zakończenie dnia coś słodkiego i wegetariańskiego.
Czekoladowy mus z amarantusem na bazie bananów.
Składniki na dwie porcje:
- 4 dojrzałe banany
- 7 daktyli
- 5/6 łyżek mleka wegańskiego
- 3 czubate łyżeczki surowego kakao lub opcjonalnie ciemnego zwykłego kakao
- 4 łyżki popingu z amarantusa
Składniki na dwie porcje:
- 4 dojrzałe banany
- 7 daktyli
- 5/6 łyżek mleka wegańskiego
- 3 czubate łyżeczki surowego kakao lub opcjonalnie ciemnego zwykłego kakao
- 4 łyżki popingu z amarantusa
Przygotowanie:
Wszystkie składniki, poza amarantusem, wrzucamy do blendera i miksujemy na wysokich obrotach, aż do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy amarantus i mieszamy na wolnych obrotach. Mus przelewamy do szklanek lub salaterek, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po godzinie mus jest gotowy do jedzenia.
Wszystkie składniki, poza amarantusem, wrzucamy do blendera i miksujemy na wysokich obrotach, aż do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy amarantus i mieszamy na wolnych obrotach. Mus przelewamy do szklanek lub salaterek, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Po godzinie mus jest gotowy do jedzenia.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz